Visie op zorg


"Elk mens verdient voor zijn/haar gezondheid professionele zorg die met aandacht gegeven wordt"


Profesionneel
Van een huisarts mag u verwachten dat de zorg (wetenschappelijk bewezen*) werkzaam is, volgens de laatste stand van de wetenschap gegeven wordt, makkelijk toegankelijk is en voldoende wordt uitgelegd.
Zowel voor grote als bij kleine problemen.

Aandacht
Minstens zo belangrijk is dat er bij deze zorg respect is voor de eigenheid van elk mens.
Dat elke patiënt voelt dat zijn zorgen en vragen begrepen zijn. Met oprechte persoonlijke aandacht en betrokkenheid van de arts.
Bij de ene vraag zal dit van meer gewicht zijn dan bij de andere; maar altijd is erkenning en herkenning van de mens in de ander belangrijk. 

Lichaam en geest
Bij ziekte van het lichaam kan het zelfbeeld beïnvloed worden en kunnen nieuwe opvattingen en gedachten ontstaan.
Bij ziekte van de geest kunnen lichameljke klachten zoals hoofdpijn of buikpijn ontstaan.
Lichaam en geest beínvloeden elkaar doorlopend.
Om de patiënt recht te doen moet daarom altijd voor beiden (lichaam en geest) aandacht zijn.

Visie op leven
Visie op zorg voor andere mensen heeft te maken met het beeld dat je van andere mensen hebt. Dit beeld wordt voor een belangrijk deel bepaalt  door je visie op het leven. De christelijke levensvisie van huisarts Willem van Randen houdt ondermeer in dat elk mens waardevol is en zorg van de ander nodig heeft.

 

 

*  van een arts mag u een wetenschappelijk bewezen therapie verwachten. Dit wil niet zeggen dat behandelingen die nog niet wetenschappelijk bewezen zijn , niet werkzaam kunnen zijn. Hierover kunt u altijd met de huisarts overleggen.